De 5 leukste bars in Utrecht

De 5 leukste bars in Utrecht

Een avondje of zelfs nachtje doorbrengen in Utrecht? Na het diner kan een leuke bar natuurlijk niet ontbreken! In het centrum zijn een heleboel bars maar hier komen vooral ook veel toeristen. In deze blog neem ik je mee naar de unieke en wat meer onbekende plekjes in van die romantische, kleine straatjes. Nieuwsgierig naar deze leuke bars? Lees dan snel verder!

Lefebvre

Lefebvre zit op het gezellige stadsplein “De Neude” in hartje centrum. Het motto hier is genieten van de mooie dingen in het leven. Gezelligheid in je glas en gastronomie op je bord. Er staan wel 100 verschillende wijnen op de kaart en de medewerkers voorzien je graag van advies. De wijnen komen uit Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika en Italië en smaken zo goed. De bar is klein maar dat zorgt voor nog meer gezelligheid!
Lefebvre | Wijncafé & Bistrocafé – Gezelligheid in je glas!

VINVIN

De eerste wijnbar in Utrecht en nog steeds goed! De bar bevindt zich in een klein straatje op een steenworp afstand van de Neude en de Oudegracht. In de intieme sfeer geniet je van bijna 30 wijnen per glas! Daarnaast kan je er genieten van kleine hapjes die voortreffelijk combineren met de wijnen. Ze hebben heerlijke broodjes en zeer smaakvolle kazen. Wij gaan zeker nog een keer terug, de proeverij van chocola paste er na al het andere lekkers niet meer bij.
Wijnbar VinVin Utrecht

Wijnbar bistro Sjiek

Ze noemden zichzelf de klassiek Franse bistro van Utrecht. Het is een wijnbar en bistro tegenover de Stadsschouwburg. De stijlvolle en warme uitstraling van zowel de bar als het terras zorgen voor een aangename omgeving. Ze hebben hier voor ieder wat wils; wijn, cocktails, luxe bieren en bijpassende bites (die echt heel lekker zijn).
Bistro Restaurant Sjiek – Utrecht (bistrowijnbarsjiek.nl)

Zies

Wil je graag na het borrelen meteen je bed in kunnen rollen? Ga dan naar Zies! Zies is een wijnbar, een bistro EN een boutique hotel. Lunch, diner maar OOK borrel. Op de menukaart vind je heerlijke Zuid-Europese Gourmet tapas. Alle gerechten zijn huisgemaakt en worden bereid in een Spaanse houtskooloven, de Mibrasa. Daarnaast worden er vele wijnen en spannende Gin & Tonic uit landen rond de Middellandse Zee geschonken. Ook kun je kiezen voor een high wine met mediterrane hapjes. Omdat Zies niet zo bekend is er vaak nog plek en kun je in alle rust genieten van al het lekkers.
Officiële website Boutique Hotel ZIES, Utrecht (zies-utrecht.nl)

Bar Cava

Bar Cava zit in het pand van de voormalige stomerij Duraco, aan de Ganzenmarkt. Deze bar is 7 dagen per week geopend voor tapas en wijn. Er worden heerlijke borrelplanken met lekkernijen van de Utrechtse markt geserveerd. Zin in wijn en tapas of juist één van de twee? Vanaf 15 uur tot laat kun je cava of wijn (goede) bestellen of je tafel vol laten zetten met de heerlijkste Spaanse lekkernijen. De goedgevulde plateau’s bestel je vanaf 2 personen.
Bar Cava Utrecht – Tapas & Wijn

Terug naar huis of hotel?

Na een avondje stappen is er niks heerlijker dan eindigen in een zacht bed. Hoe je daar komt nadat je net iets teveel hebt gedronken? Met één van onze luxe taxi’s uiteraard. Plan nu je rit!